İlk Gençlik Çağına Öyküler 3

Yazar : Selim İleri, Ayşe Sarısayın
İsbn : 9786051418063
Yayın Tarihi : Kasım, 2014
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 464
Ölçü : 13,5 x 19,5 cm
Yayınevi : Everest yayınları
Bahsi Geçen : İzzet Yasar, Mehmet Günsür, Nedim Gürsel

İlkgençlik Çağına Öykülerin üçüncü cildi, 1941-1960 arası doğumlu yazarlarımızın eserlerinden derlendi. Seçkiyi hazırlarken, öykülerin ilkgençlik çağına ses yöneltmesinin yanı sıra, belli bir sayfa sayısını aşmaması, novella (uzun öykü) özelliği taşımaması ilkemizdi. Bu yüzden bazı değerleri yazarlarımızı seçki dışı bırakmak zorunda kaldık.
Ayrıca verimler arasında seçim yaparken hayli zorlandık; aynı yazarın birbirinden güzel ve etkileyici başka öyküleri çıktı karşımıza. Okuduğumuz, bildiğimiz, tanıdığımız kimi yazarların toplu birikimleriyle karşılaşmak, bizim açımızdan büyük bir zenginlik oldu.
Öykücü kimliği öne çıkmasa da, edebiyatımıza emekleri çok geçmiş yazarları, derlememiz dışında bırakmamaya özen gösterdik.
Birtakım ölçütlerimize rağmen, her seçki eninde sonunda öznel kalıyor. Biz de kendi beğenilerimizle yola çıktık, seçkiyi öyle bütünledik.
Seçkideki öykülere, yazarlarını da tanıtma ereğindeki küçük bilgilendirmeler, yorumlar ekledik (Bizim için en zoru, kendi künyelerimizdi. “Selim İleri’yi Ayşe Sarısayın, “Ayşe Sarısayın’ı Selim İleri yazdı). Böylelikle okuru daha geniş perspektiflere yönlendirmeye çalıştık. Dile getirdiğimiz yorumlar, elbette farklı okumalarla yeni yeni anlamlar kazanacaktır.

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...